Steam rising from boiling pot of chicken and tomato souce.
Oferta Stefik Cebula Smazona 200g

Wiejski garnek ze smażoną cebulką firmy Stefik

Poziom trudności: łatwe
Czas przyrzązenia: 40 minut
Porcja dla: 4 osób
Rodzaj dania: Danie obiadowe/ danie na ciepło
Kaloryczność: ok. 270 kcal.

Składniki:

• Pęto kiełbasy
• 4 plastry wędzonego boczku
• Opakowanie smażonej cebuli, firmy Stefik
• 2 duże czerwone papryki
• 2 ząbki czosnku
• Łyżeczka cukru
• 2 listki laurowe
• 2 ziarnka ziela angielskiego
• Garść kiszonej kapusty
• bulion do podlania
• Opcjonalnie: świeże bądź czosnkowe pieczywo

Przepis:

Do garnka skrapiamy niewielką ilości oliwy z oliwek, a następnie podsmażamy na niej kiełbasę oraz boczek, pokrojone w kostkę. Czerwoną paprykę kroimy w paski, kiszoną kapustę drobno szatkujemy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Łączymy składniki, dodajemy cebulkę smażoną i podlewamy szklanką bulionu.
Po 10 minutach dorzucamy liść laurowy oraz ziele angielskie, a także doprawiamy według uznania i znów podlewamy szklanką bulionu. Gotujemy do miękkości oraz uzyskania idealnej konsystencji.
Podajemy ze świeżym pieczywem.