Krupnik Polish Barley Soup
Oferta Stefik Kasza Jeczmiena Srednia 500g

Staropolski krupnik z kaszą jęczmienną średnią

Poziom trudności: łatwe
Czas przyrzązenia: ok. 1 godzina
Porcja dla: 4 osób
Rodzaj dania: Danie obiadowe/ danie na ciepło
Kaloryczność: 1 porcja zupy to ok. 260 kcal.

Składniki:

  • 0,5 szklanki kaszy jęczmiennej średniej, firmy Stefik
  • 300gram żeberek
  • 1 marchew
  • 1 por
  • 2 szklanki bulionu
  • ziemniaki 200 g
  • pół selera

Przepis:

Kaszę jęczmienną gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. W garnku gotujemy żeberka z liściem laurowym i zielem angielskim oraz szczyptą kminku. Pod koniec gotowania dorzucamy warzywa pokrojone w kostkę oraz kaszę.
Całość doprawiamy do smaku i gotujemy aż do miękkości warzyw.