Rice Salad With Napa Cabbage And Roasted Almonds
Oferta Stefik Platki Migdalowe 50g

Obiadowa surówka z prażonymi płatkami migdałowymi

Poziom trudności: łatwe
Czas przyrzązenia: ok 40 minut
Porcja dla: kilku osób
Rodzaj dania: dodatek do obiadu
Kaloryczność: ok 50 kcal

Składniki:

  • garść płatków migdałowych, firmy Stefik
  • 3 łyżki majonezu
  • 500 gram. kapusty pekińskiej
  • 1 biała część pora.
  • 1 marchew
  • 1 jabłko
  • sok z cytryny
  • sól, cukier do smaku

Przepis:

Kapustę pekińską szatkujemy. Marchew oraz jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w cieniutkie paski. Całość łączymy z majonezem oraz dodajemy sok z cytryny i sól oraz cukier.
Płatki migdałowe prażymy na patelni aż do momentu, aż się zarumienią. Po uprażeniu wysypujemy je na wierzch sałatki.