

Obiadowa surówka z prażonymi płatkami migdałowymi
Poziom trudności: łatwe
Czas przyrzązenia: ok 40 minut
Porcja dla: kilku osób
Rodzaj dania: dodatek do obiadu
Kaloryczność: ok 50 kcal
Składniki:
- garść płatków migdałowych, firmy Stefik
- 3 łyżki majonezu
- 500 gram. kapusty pekińskiej
- 1 biała część pora.
- 1 marchew
- 1 jabłko
- sok z cytryny
- sól, cukier do smaku
Przepis:
Kapustę pekińską szatkujemy. Marchew oraz jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w cieniutkie paski. Całość łączymy z majonezem oraz dodajemy sok z cytryny i sól oraz cukier.
Płatki migdałowe prażymy na patelni aż do momentu, aż się zarumienią. Po uprażeniu wysypujemy je na wierzch sałatki.