Oferta
Co oferuje firma Stefik?
Odpowiadając na zapotrzebowanie rynku, Przedsiębiorstwo Stefik rozpoczęło swoją działalność opierającą się na dostarczaniu zdrowej żywności do Państwa domów. Nasza firma ma Państwu do zaoferowania produkty rolno-spożywcze oraz bakalie i orzechy
najwyższej jakości.
W naszej ofercie znajdą Państwo produkty takie jak:
Kasze (gryczane, jaglane, jęczmienne oraz kukurydziane)
Groch (półówki oraz obłuskany)
Fasolę (białą, czerwoną, malinkę, jaś oraz jaś tyczny)
Nasiona dyni, siemię lniane, soczewicę (zieloną oraz czerwoną),
soję, a także słonecznik (czarny, pasiak).
Drogowskazem naszej firmy zawsze jest klient, właśnie dlatego do oferty artykułów rolno-spożywczych dołożyliśmy również: bakalie (rodzynki sułtańskie, rodzynki królewskie), suszone owoce (morele, papaja, ananas, śliwka, wiśnia, żurawina) oraz orzechy (brazylijskie,laskowe, nerkowca, włoskie, ziemne oraz pistacje).
Aby poznać nasz asortyment w pełni, zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą firmy Stefik.
Dlaczego nasze produkty są godne Państwa uwagi?
Zdajemy sobie sprawę jak ważna jest zdrowa oraz pełnowartościowa dieta i właśnie dlatego dostarczamy Państwu artykuły najwyższej jakości. Produkty zbożowe powinny stanowić podstawę naszej codziennej diety bowiem dostarczają nam węglowodanów złożonych, błonnika oraz witamin. Właśnie dlatego pragniemy zaopatrzyć naszych klientów tylko w najlepszej jakości, starannie wyselekcjonowane kasze.
Produkty, które oferuje Państwu przedsiębiorstwo Stefik - pochodzą zawsze od stałych oraz sprawdzonych dostawców, co daje stabilną jakość naszego asortymentu.
Strączkowe

Fasola biała
Fasola biała
Bardzo ważny element diety. Wzmacnia nasze serce, układ krążeniowy, obniża cholesterol, a także hamuje powstawanie komórek rakowych. Chroni nasz organizm również przed nadciśnieniem oraz wzmacnia wątrobę. Charakterystyczna w wielu potrawach świata, jednak najczęściej spotykamy ją w kuchni meksykańskiej jako dodatek do burrito.

Fasola czerwona
Fasola czerwona
Bogate w magnez warzywo uprawiane jest niemalże na całym świecie. Dużym atutem jest możliwość długiego przechowywania oraz fakt iż dodaje pięknego koloru wszelkim potrawom. W rankingu zawartych skarbów na podium znajdują się: fosfor, wapń i potas. Jednak ostrożnie powinny spożywać je kobiety w ciąży i karmiące piersią, małe dzieci oraz osoby starsze.

Fasola Jaś Tyczny
Fasola Jaś Tyczny
Fasola ta pochodzi z Doliny Dunajca. To strączkowe warzywo można wykorzystać jako nasiona do zup, podstawę do dań duszonych oraz pasztetów wegetariańskich. Najpopularniejsza jest natomiast, wszystkim znana fasolka po bretońsku. To właśnie ta odmiana jest najchętniej używana do tej potrawy przez kucharzy gdyż nadaje potrawie specyficzny smak.

Fasola orzeł
Fasola orzeł
Inaczej fasola niepodległości. Ta wyjątkowa odmiana fasoli posiada subtelny smak oraz kremową konsystencję. Fasolę orzeł warto dołączyć do codziennej diety gdyż jest bogatym źródłem magnezu, wapnia oraz fosforu. Jeśli więc mamy zamiar zniwelować uczucie zmęczenia oraz wzmocnić nasze kości czy zęby – warto sięgnąć po fasolę niepodległości.

Fasola malinka
Fasola malinka
Początkowo uprawiana jako roślina ozdobna, ze względu na barwę. Jest doskonałym źródłem witamin z grupy B, E oraz A. Co ciekawe: w przeciwieństwie do grochu: nie zawiera sodu. Posiada również właściwości antyrakowe. Fasola malinka często używana jest do przyrządzenia gulaszu węgierskiego.

Fasola Piękny Jaś
Fasola Piękny Jaś
Odmiana fasoli wielokwiatowej. Piękny Jaś charakteryzuje się najwyższą zawartością magnezu w porównaniu do innych odmian. Posiada charakterystyczny słodkawy smak. Najczęściej fasolę Piękny Jaś wykorzystuje się do przygotowania takich potraw jak pasztety, rolady, zupy, a także do produkcji… wódki na bazie fasoli!

Groch łuszczony połówki
Groch łuszczony połówki
Smakowite źródło wielu witamin i związków mineralnych, które sprawdzi się także w diecie diabetyków. Warto dodać, że groch łuszczony połówki nie powinien kojarzyć nam się tylko z popularną grochówką. Możemy wszak stworzyć z niego również pyszne pasztety bądź dodać go do farszu.
Kasze

Kasza gryczana palona
Kasza gryczana palona
Najzdrowszy dodatek, jaki możesz zaserwować do obiadu. Kasza gryczana palona jest świetnym źródłem białka oraz aminokwasów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Aktualnie kasza gryczana palona, staje się jedną z najchętniej wybieranych kasz, dostępnych na rynku.

Kasza jaglana
Kasza jaglana
Tak zwany polski ryż. Często mianowana królową kasz, dzięki swoim wartościom odżywczym (jest bowiem świetnym źródłem witamin z grupy B). Smaczna, prosta w przygotowaniu oraz świetnie komponująca się z daniami mięsnymi. Co więcej: kaszę jaglaną doceniają również weganie, wegetarianie oraz osoby, które przebywają na diecie.

Kasza jęczmienna gruba
Kasza jęczmienna gruba
Bogate źródło selenu, witamin z grupy B oraz węglowodanów. Świetnie sprawdza się jako zdrowy i lekkostrawny dodatek do wielu dań czy sałatek. Najpopularniejszym daniem z kaszą jest bezapelacyjnie gulasz grzybowy z dodatkiem grubej kaszy jęczmiennej.

Kasza jęczmienna średnia
Kasza jęczmienna średnia
Idealny dodatek do zup! Zupełnie jak kasza jęczmienna gruba, tak i średnia jest bogatym źródłem witamin z grupy B oraz węglowodanów. Często gości na stołach jako pożywny i zdrowy dodatek do zupy ogórkowej.
Nasiona

Słonecznik łuskany
Słonecznik łuskany
Bomba witaminy E, którą powinien spożywać każdy, kto ma problem z cholesterolem, bądź zagrożenie miażdżycą. Ziarnka słoneczniku łuskanego to świetne uzupełnienie zbilansowanej, codziennej diety. Prażony słonecznik łuskany idealnie sprawdzi się jako dodatek do sałatek oraz zup typu krem. Idealnie podkreśla smak dań, co doceni każdy smakosz.

Siemię lniane
Siemię lniane
Świetne źródło kwasów tłuszczowych oraz błonnika. Ma wiele właściwości prozdrowotnych, które działają korzystnie na funkcjonowanie naszego organizmu. Idealnie sprawdza się, jeśli towarzyszą nam dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Ponadto, jest doceniany przez wegan, gdyż sprawdza się jako świetny zamiennik jajek.
Świąteczne

Mak niebieski
Mak niebieski
Jedna z najpopularniejszych odmian maku. Szczególnie polecany sportowcom i osobom aktywnym fizycznie, z powodu wysokiej kaloryczności. Mak posiada ogromną liczbę wartości mineralnych m.in. wapń. To właśnie dlatego jest on świetną alternatywą dla osób, które regularnie nie spożywają mleka. Ziarna te również posiadają kwas foliowy, który zalecany jest przyszłym mamom.

Pszenica do Kutii
Pszenica obłuszczona do Kutii
Podstawa świątecznej kutii, która gości na naszych stołach w okresie świątecznym.

Migdały całe
Migdały całe
Jedna z ulubionych przekąsek wśród Polaków. Idealnie sprawdzają się jako przekąski, dodatki do wypieków, dań gorących oraz sałatek. Ponadto, migdały mają świetne właściwości zdrowotne: regulują pracę układu nerwowego, wspomagają pamięć oraz koncentrację, wspierają metabolizm oraz wspierają układ krwionośny.

Płatki migdałowe
Płatki migdałowe
Pyszna i chrupiąca ozdoba Twoich ciast. Płatki migdałowe świetnie sprawdzają się do sałatek, deserów, wypieków oraz dań gorących. Są także idealnym uzupełnieniem naszej codziennej diety. Dodatkowo można z nich również przygotować mleczko migdałowe.

Wiórki kokosowe
Wiórki kokosowe
Klasyczna oraz ponadczasowa ozdoba każdego ciasta. Pyszne i delikatne, a dodatkowo idealnie komponują się z każdym wypiekiem. Mało kto zdaje sobie sprawę, że wiórki kokosowe to również skarbnica składników odżywczych: cynku, fosforu, magnezu, wapnia oraz żelaza. Warto więc wprowadzić je do swojego codziennego jadłospisu!

Orzechy włoskie
Orzechy włoskie
Najlepsze, co możesz zakupić dla swojego zdrowia oraz podniebienia! Najlepsze dla naszego układu krwionośnego oraz metabolizmu. Co więcej: IDEALNIE sprawdzają się przy wszelkich dietach, ponieważ dają uczucie sytości oraz pomagają utrzymać prawidłową wagę ciała.

Orzeszki ziemne
Orzeszki ziemne
Najpopularniejsza przekąska, która ląduje na Polskich stołach! Niesolone orzechy ziemne to bogate źródło białka, potasu, fosforu i żelaza. Sprawdzają się również idealnie do sałatek, sosów oraz wszelkiego rodzaju wypieków czy dekoracji ciast.

Morele suszone
Morele suszone
Słodkie i soczyste bakalie, które są świetnym dodatkiem do ciast, pożywnych śniadań oraz sałatek. Już kilka suszonych moreli dziennie może być dla naszego organizmu, prawdziwym ładunkiem witamin bowiem te słodkie bakalie wspierają układ odpornościowy oraz układ krwionośny. Dodatkowo są świetnym źródłem wapnia, fosforu oraz żelaza.

Rodzynki sułtańskie
Rodzynki sułtańskie
Najpopularniejszy dodatek do wszelkiego rodzaju serników. Rodzynki to naturalne słodycze, które sprawdzają się świetnie również do porannych płatków czy porannego muesli. Potrawom gorącym, rodzynki nadadzą niepowtarzalnego smaku oraz aromatu. Idealnie obniżają ciśnienie krwi.

Śliwki suszone
Śliwki suszone
Bakalie, które świetnie obniżają cholesterol. Śliwki suszone najczęściej dodajemy do ciast, zup oraz deserów. Są również świetnym źródłem witamin z grupy B, z grupy K, oraz witaminy C, a także żelaza, fosforu oraz wapnia. Zdecydowanie nie powinno ich zabraknąć w naszej codziennej diecie.

Daktyle suszone
Daktyle suszone
Bomba energetyczna zawarta w jednym opakowaniu! Daktyle są wszak docenionym źródłem potasu, glikogenu oraz cukrów prostych. Jedna z najzdrowszych przekąsek, które powinny zagościć na Twoim stole. Świetnie sprawdzą się również w kuchni jako dodatek do porannego muesli, bądź do domowego kompotu.

Żurawina suszona
Żurawina suszona
Idealne uzupełnienie porannej owsianki! Doceniana jest głównie dzięki swoim właściwościom prozdrowotnym. W kuchni możemy ją wykorzystać do wszelkiego rodzaju kompotów, soków, dżemów bądź galaretek.
Suszone warzywa

Cebula smażona
Cebula smażona
Chrupiący i kruchy dodatek, który niesamowicie wzbogaca smak oraz aromat potraw. Dzięki swoim właściwościom świetnie pasuje do każdego rodzaju dań, zmieniając ich smak. Ponadto, cebula jest świetnym źródłem witaminy C.