Oferta Stefik Fasola Czerwona 500g

Hot mexican soup

Level of difficulty:
Preparation time:
Serving: 4 persons
Dish type:
Caloric value:

Ingredients:

• 250 g fasoli czerwonej firmy Stefik
• dwie czerwone cebule
• trzy ząbki czosnku
• papryczka chili
• 400 g wołowego mięsa mileonego
• dwie puszki krojonych pomidorów
• jedno opakowanie Passaty
• puszka kukurydzy
• sok z limonki
• przyprawy wg uznania

Recipe:

• Fasolę czerwoną moczymy całą noc w osolonej wodzie
• Cebulę oraz czosnek obrać, a następnie posiekać.
• Papryczkę chili również drobno kroimy, a także usuwamy pestki.
• Na dnie garnka rozlewamy oliwę, wrzucamy cebulę oraz czosnek z papryczką chili. Trzymamy na gazie do momentu zeszklenia się.
• Do warzyw dodajemy mięso wołowe mielone, a w międzyczasie gotujemy fasolę czerwoną
• Do podsmażonego mięsa dodajemy dwie puszki krojonych pomidorów, 0,7l Passaty oraz szklankę wody. Gotujemy wszystko przez chwilę na małym ogniu.
• Pod koniec gotowania dodajemy fasolę, puszkę kukurydzy oraz sok z limonki.
• Doprawiamy zupę słodką papryką, oregano oraz solą i pieprzem.
• Najlepiej podawać z nachosami bądź białym pieczywem.