

Pyszne tarty z morelami
Poziom trudności: łatwe
Czas przyrzązenia: 30 minut
Porcja dla: 4 osób
Rodzaj dania: Desery/wypieki
Kaloryczność: ok. 290 kcal
Składniki:
- 12 suszonych moreli, firmy Stefik
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- Opcjonalnie: płatki migdałowe bądź lody do dekoracji
Przepis:
Ciasto francuskie rozwałkuj i podziel tak, aby uzyskać równe kwadraty.
Na rozwałkowane ciasto, wyłóż morele i posyp cynamonem oraz cukrem waniliowym.
Następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piecz przez 20/30 minut (do momentu aż ciasto francuskie pięknie się zarumieni).
Tarty świetnie komponują się z lodami bądź płatkami migdałowymi.